Thursday, July 6, 2017

Kokkuvõte / conclusion

Pärast seda kui onu Andrus (nimi muutmata toim.) ja Taavi olid kolm päeva paati ehitanud, hakkas see juba täitsa paadi moodi välja nägema. Isegi tekki pesime ja teibiga sai numbergi paadile.Täitsa hea font tegelt.
Selle eest on ilma suht tuulised olnud. Tahaks öelda ,et kehvad, aga sügise kohta täitsa okei.

Saalingud said uued. Toru müüs Merge (lõikab nii pika jupi kui tahad). Ei ole bööö, meil on aint 6m ja alla 100€ arvet ei taha teha.
Vanad vandi otsad läksid jõuga sisse ja polt läbi. Üsna moodu sai. Mastil on halb komme tekkinud resonantsi minna. Eriti ebamugav on see hommikul kell 5, kui tahab hambad suust välja raputada.
Aga õnneks on omad hambad, nii et püsivad. Internett arvab, et masti värinate puhul tuleb trimmi muuta ja/või fall ümber masti panna ajutise lahendina.


Stringer/floorid on ka tehtud. Vähe järelhäälestust ehk vaja, aga bueno juba.

Roolisüsteem on ka. Paat pöörab, saate aru jah. Rooli keerutamise tulemusena on ilma suure erutuseta võimalik paadi vööri asukohta muuta. Selleks lõikusin veel kronsat lühemaks, tõin silindri lähemale ja tuunisin kinnitusi. Eilne 10-12m/s tuul igatahes rikkeid ei tekitanud.
Servast serva 3 pööret. Päris tuus igatahes.
Genu kokkurullimise ots sai uus (rullile läheb u 7m otsa..nööri :)). Ots on uus ja venib. Iga paari korra tagant tuleb sättida, et rulli lõpuni kokku saaks.

Tuba sai ka koristatud ja kapi alt pestud ja köök on ka puhas, kraanikausi ummistus sai likvideeritud.

Puskpriidi alla sikuti kerepoolne kinnitus jama. Müüs Bauhaus. U polt, millel oli plaat küljes. Tõmbas vastu keret. Hakkasin siis ükspäev seda pingutama, aga tõmbas selle pleki üle. Rohkem mastiksit ja käib sügiseni. Motonetist sain parema, kunagi panen külge ka äkki.

Vahepeal katki läinud või tegemist vajavad asjad.
Roolipaller viskab vett tuppa tilk haaval.
Sinna on mingit tihendit vaja.
Groodi ja besaani katete lukud läksid korraga katki.
Käik jääb sisse. Eriti nõme on see parkimisel (jaa jaa sildumisel). Kas edasi (sõidab ninaga kaisse) või tagasi (tahab ära joosta). Proovitud on mõlemat. Edasi on parem.
Telefon läks ujuma (sellest ka vähem pilte).
Mootori seiskamine on hetkel dekompressiooni kangidega.
Õli peaks ära vahetama.
Mootor võiks võtmest kivituda, hetkel nupust ja toast.

Asjad, mille hetkel edasi lükkan:
Tagumise toa (jaa, kajuti) viimistlus. Vahepeal on muid asju vaja teha.
Võiks autopiloodi peale panna.

Järgmiseks kirjutan sellest, kuidas meil purjetamine läks. :) seda on ma nüüd paar korda tehtud.

Ahjaa. Onu Andrusele suur aitäh lisajõudude eest. Nii sai lõpuks paat selleks hooajaks valmis viimase nädalaga. Vennale ka tänud. Ta oskab mind masti sikutada salaja. Sest onu ütles, et nii ei saa. :)



No comments:

Post a Comment