Monday, June 26, 2017

Pühad ja sant ilm / holiday and crappy weather

Tööle aklimatiseerumise päevaks lugege. Enne 12-t nagunii töömeeleolu teil pole ju.

Paar ilusat hetke on vahele visanud. Pärast suurt erutust kui paat vette läks pole väga palju juhtunud. Purjetama pmst pole veel jõudnud.
Esiteks veendusin, et 22.06 on Composite Eesti kinni. Tahtsin vaiku osta, aga teeme seda peale pühi.
Sellest hoolimata veetsin terve 23.06 sadamas. Ilm oli täitsa bueno paadi töökoja päevaks.
Paika sai vöörikantsel (arvake ära, et selle disain oli selline, et esipuri koos rulliga tuli korra lahti lasta ja siis tagasi panna). Osa pukspriidi käiguteest sai ka paika (korra muidugi astusin sellele osale, kus veel polnud teed tehtud).
Koristasin ja puhsastasin ka. Lagi ja osa kappe said üle nühitud. Arvestades, et tööd sooritas mees, siis töö käis võimete piiril :)

Suur ja väle /big ass boat
Patjadele oli ümber õmmeldud mõnus lahtise kõhu helepruun nahkkate. See lendas minema, all oli sinine.
Sodi tuli kokku 250l koti jagu (lisaks katetele ka muud träna).

Pärast kõiki siplemisi hakkasin siis masti trimmima. Võrdlesin kõrval seisva B31-ga maste. Minu oma on üpris taha poole kaldu. Tea kas peabki nii olema.

Pool päeva mässasin elektriga ka. Nüüd ma saan aru küll, mis nad proovisid ehitada, aga see ei tulnud neil välja eriti.
Ma ei hakka kogu roppust siia kirja panema, mis ma leidsin, aga kui nüüd gps-le õue uus kaabel tõmmata, siis võiks nagu päris olla.
Üks öö tuli mõte, kuidas besaani trimmi paremaks saada. Vedasin siis otsad ringi. Varem tuli besaani soot üle blokide mastini ja viimane plokk (ühekordne) oli ka kontra. Aga see ei sikutanud besaan tagumist nurka sirgu kunagi (soodi juures oli 2x blokk). St. tagumine ots liikus 2x väiksema maa, kui masti poolne ots (kes mõtleb välja ja saab aru, kuidas jeepi vintsida tagurpidi ees oleva vintsiga, saab kohe pihta). Igatahes sai parem, aga nüüd tahaks veel soodi viia kaugemale (see on praegu u. keskel).
Siis võib juba purjetada ka.

Igatahes, trimmisin oma arust ära ja isegi stopperdasin. Kell oli juba umbes 6 vms. panin mootori käima ja läksin õue mängima. Tegin täispurjes ühe tunnise loksungi ja tulin kodu tagasi. Parkides oli tugev külgtuul, lükkas vähe ära, vöör läks vastu poomi ja lükkas vähe risti, aga polnud hullu väga.
Natuke harjutamist ja juba oskan.

Ja nüüd tuleb party killer vol.186. Sõidu ajal juba nägin, et üks vant väriseb kui mootor käis. Aru ei saanud miks. Pärast träni koristades võtsin kogemata kinni ja hea et kõhuli ei käinud. See oli välimine vant, mis üle saalingu  (saalung oli vist betoonitöödel). Saaling on 90% juba pooleks minemas. Minu seade puhul pole hullu, kuna kõike on topelt. Aga alumiinium toru poodi tuleb ikka minna. Enne tuleb mõõte võtta.





No comments:

Post a Comment