Monday, September 12, 2016

õnn / luck

Spetsialistid / specialists
No oli õnne, et kõik elusalt koju said lõpuks.

Plaan, purjetada rahulikult Naissaarele, rentida rattad, väike geopeitud, grill ja koju.

Tegelikult läks nii:
Start hilines vähe, aga muidu oli korras kõik. Eriti äge purjetamine oli. Frida oli vist solvunud, aga gps igatahes kaarti ei näidanud. Paita kuidas tahad. No faino, paberkaart välja ja sõitu.
Veidi vanakool, aga päris huupi ei tahtnud sõita.
Saime kohale. Läks vaidlemiseks, kas süüa kohe või enne rentida rattad (mina tahtsin süüa).
Võeti rattad ja hakati kukkuma.
Umbes 5 min ratta projekti ja laps sõidab mäest alla ja karjub, et piiiidureid ei oleeeee. Saime kätte selle (möödus kivist ja kärbseseenest). Umbes 3 sekundit hiljem käib sulps. Arvasime, et keegi viskas kive vette, aga üks geopeituse oma oli pildilt kadunud. Mis teil viga on, et on vaja 3 m kõrguselt vette kukkuda ja prille kaotada ja hüppeliigeseid vigastada.
Korjasime siis kõik jälle kokku ja lappisime ära. Läksime siis suppi sööma ja rahunema enne kui keegi midagi uut välja mõtleb.

Panin suppi vee käima, aga piiritus läks üle serva ja järsku kinnas põles pliidi kõrval.
Läksime pärast seda pahaaimamatult ratastega sõitma. See läks pärast paari jonni ja kukkumist suht ilusti.
Õhtuks jõudsime tagasi paati ja kõik olid alles. Vahepeal oli mingi põnev regatt toimunud ja sadamas oli rohkem paate.
Praadisin siis rahus liha kui käis kolakas. No palju võib ühes päevas. Kõrval seisnud suur mölakas Arabella Paldiski sadama ja mingi Narva transpordi reklaamidega pani väljudes kolaka vastu meie külge. Ilmselgelt ju vendrid on nõrkadele. Läksin siis õue seletama, kuhu nad minna võivad ja kes nende ema olla võib (mitte et ema süüdi oleks milleski). Tehti vastu aint tumma poolaka nägu ja sõideti edasi. Kultuur on see. Bizdets ma ütlen.
Paat sai ühe kraapsu juurde. Jälle joppas. Sõime ära ja hakkasime minema. Naised nurusid Bella pealt ühe lahja õlle veel. See läks ilma kadudeta.
Hakkasin otsi lahti laskma ja korraga oli Atlandi võla üks meeskonna liige riietega vees. 2 sekundit hiljem sikutasin teda välja. Välja tõmmates toetas ta mu suure varba peale ja küüs sai viga. Lappisime selle ka ära. Palusin ta ikka kaasa võtta.
Kihutasime keskmiselt 6-7 sõlme kiirusega koju ära. Kõik laabus. Jube mõnus purjetamine oli. Täispurjes, täiskiirus, päikseloojang.

Had bit of luck to bet back home.
Planned a short trip to Naissaar.
Initial plan was to visit the island, geograpic treasure hunting, grilling and back home.

Actually happened:
Argued wehter to rent bikes or eat soup first. Rented the bikes and started damages.
About 5 minutes into our  bike project son came down the hill screaming nooo breaaaaksss.
Caught him and saved him from hitting the stone and mushroom. About 3 secounds later blumps. One of us was gone. Why do you have to fall down 3 meters with clothes and lose your glasses etc.
Limped back to eat soup. While started oven I spilled some spirt and one glove got on fire.
Rest of the soup project was peaceful.
After some riding on the island we all got back to boat. Started to fry some meat. Bang came.
Next to us was bigger boat that crashed us during departure (Paldiski sadam and Narva transportation company signes). Went out to tell what I think and were they can go. Got back silence like they did not hear (2meters aparat). New scratch on our boat.
Prepared to departure also. Almost ready to leave and few boats down the line I saw a person in the water...with clothes. 2 secounds later I was pulling him out. While doing that he heart my toe. I asked the crew to take him with them :) They agreed finally.








Rest was ideal sailing. Full sails, full speed, sunset.




1 comment:

  1. Nuu jah, kah seiklusrikas päev :)

    Ilusad pildid ka! Vaatasime kenasti kreenis purjekaga pilti. Mõtlesime, näe kui palju purje peal, me küll nii heldes purjestuses pole ammu sõitnud. Pildi merel muidugi pole ka jäneseid laintel, ilus hetk. Meil ankrualal puhub 10-12 m/s ja parematel hetkedel lendab vett üle sprayhoodi, rääkimata väga prisketest jänestest ja 3 sõlmesest hoovusest paiguti.

    ReplyDelete